VårDSC_0097-007en 2013 hade jag ingen aning om vad kollagen/collagen vad för något. Jag fick då ett tips från en hälsokostbutik om att pröva kollagen/collagen som en möjlig lösning på mina knäproblem.

Vem är då jag?  Jag heter Göran Andreasson och är en kille från Göteborg som hunnit fylla 50 år och under dessa år levt ett aktivt liv med smak för extremsporter som offpist-skidåkning, klättring, forskajak men även vanligare sporter som badminton, golf och cykling. Mitt dagliga arbete på Green Cargo som växlare innefattar också mycket fysisk rörelse.

Mina problem började hösten 2010 då jag fick  problem med ena knät. Läkaren gav mig då diagnosen  meniskskada och utslitet brosk. Orthocenter i Göteborg opererade och prövade en ny metod, broskfrakturering, där man borrar små hål i det skadade benet för att få till en blödning av stamceller som skall ombilda sig till nytt brosk. Resultatet blev bättre men jag hade fortfarande ont vid olika belastningar av knät. Året därpå var det dags för samma resa med det andra knät, två titthålsoperationer med putsning av menisk och broskfrakturering. Resultatet blev ett ännu sämre knä än innan. Trots månader av sjukgymnastik och ätande av voltaren och smärtstillande tabletter kunde jag inte vare sig gå eller springa utan smärta. Att gå ner för en trappa gick inte utan att hålla sig i ledstången. Jag kände mig som 75-årig gubbe. Det läkarna rekommenderade var ytterligare en operation där man tar brosk från höften och sätter in det i knät och förhoppningsvis skulle detta göra mig besvärsfri. Men det var inget läkaren kunde garantera.

Skulle jag våga göra ytterligare en operation med osäkert resultat eller gilla läget, ätande voltaren och smärtstillande tabletter och ställa in mig på extremsporter som schack och frimärkssamlande.

Fanns det några andra lösningar att pröva?

Jag har under dessa år fått flera förslag på olika produkter som utlovas att de skall hjälpa mot ledproblem och har man ont så prövar man vad som helst. Men ingen av produkterna har gjort någon märkbar skillnad.

I Mars 2013 vid ett besök på en hälsokostbutik fick jag tipset om att pröva kollagen/collagen som en möjlig väg att bli av med mina knäproblem. Utan några större förhoppningar om förbättring tänkte jag att det kan vara värt ett försök.

Har nu använt kollagen/collagen sedan i våren 2013 och den förbättring som skett är magisk. Redan efter några dagar märkte jag förändring. Tänkte att det måste vara något tillfälligt, det kan inte bero på kollagenet/collagenet. Men resultatet bestod. Jag hade inte lika ont i knäet längre. Jag kunde gå ner för en trappa utan att ha ont.

Jag har nu börjat spela badminton igen och även en del tennis har det blivit och jag har även kunnat börjat klättra igen. Även mitt stora intresse, offpist-skidåkning  fungerar nu utan problem. Jag behöver inte heller använda några smärtstillande tabletter.

Sammanfattning

Efter att ha läst en hel del om forskningen kring kollagen/collagen så inser jag att det finns många fördelar med att fortsätta använda kollagen/collagen som ett dagligt kosttillskott. Kan det ge mig fungerande knän utan smärta är jag mer än nöjd. Kan jag även få ett yngre utseende med bättre hud, mer glans i håret, bättre sömn och mer energi och till och med hjälper till med fettförbränningen så kan jag inte vara mer än nöjd.

Eftersom jag känner att jag har blivit så mycket bättre av kollagenet/collagenet har jag också velat tipsa mina vänner och bekanta om kollagenet/collagenet. Jag har också läst om och jämfört olika kollagenprodukter från olika tillverkare. Det jag har funnit är att de flesta av företagen har alldeles för liten dagsdosering och vissa produkter innehåller inte ett fullvärdigt kollagen/collagen. Även priset som de flesta av tillverkarna tar ut är också alldeles för högt.

Den produkt som jag rekommenderar och som innehåller högkvalifikativt kollagen är Collagen Active & Beauty.

COLLAGEN Active & Beauty innehåller bara ren hydroliserat kollagen peptider samt vitamin C.

COLLAGEN Active & Beauty innehåller 400 gram och räcker i 80 dagar och dagsdosen är 5 gram kollagen/dag.

Är ni intresserade av mer att läsa om kollagen/collagen så sök på facebookgruppen: kollagen4you
Där finns mycket fakta och länkar till forskningen bakom kollagenets/collagenets hälsofördelar.

bild

                           

PROVA 2 MÅNADER GRATIS