Kollagen är det protein som finns mest av i människokroppen. Den vanligaste typen är kollagen I som finns i hud, skelett, senor och leder. När kroppen är i sina ungdomsår har vi ca 75 % kollagen i vår hud.
Vår hud består av tre lager med olika celltyper som var och ett har sin betydelse för hudens utseende.

• Överhuden/ Epidermis
• Läderhuden/Dermis
• Underhuden/Subcutis

dermis
I läderhuden/dermis finns det mesta av kollagenfibrerna. Fibroplaster bildar prokollagen och blir sedan till starka och flexibla kollagenfibrer. Dessa fibrer ser till så att överhuden/epidermis skall stödjas och vara jämn och smidig. Kollagenfibrerna binder också vatten och gör att huden är elastisk.
Redan i 25 års åldern börjar kroppens kollagenproduktion att minska och fortsätter hela livet. Yttre omständigheter som solljus, rökning och vad vi äter kommer sätta spår i hur vår huds utseende. Mindre elasticitet och torrare hud och mer rynkor kommer ju äldre vi blir. Lösare hud, celluliter och bristningar är andra tecken på minskad kollagen i huden.

gwenny skönhet hälsa 1

Skönhetsindustrin har i många år marknadsfört kollagen som ungdomens källa och sålt dyra krämer för att motverka rynkor men problemet med rynkor är att åldringsprocessen sker huvudsakligen i de djupare hudlagren. De senaste vetenskapliga studierna kring hur man skyddar och bevarar huden på bästa möjliga sätt är igenom en medveten kosthållning och näring. Flera kliniska studier har bekräftat att genom intag av kollagenpeptider kan huden återfå sin elasticitet och struktur.
De kollagenprodukter som vi på Kollagen4you har valt är tillverkade genom en speciell bioteknologisk process som kallas kollagenpeptider vilket innebär att kollagenet är nedbrutet till kortare aminosyrasträngar för att förbättra upptaget. Kollagenet absorberas därmed mycket snabbt och når de djupare hudlagren och bidrar till att öka hudens elasticitet och minskar rynkornas volym.

verisol1

Nya kliniska studier visar att intag av specifika kollagenpeptider kan minska rynkornas volym med upp till 50% redan efter 8 veckor.

Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis.

Oral Intake of Specific Bioactive Collagen Peptides Reduces Skin Wrinkles.

Varför funkar inte krämer?

Vår kropp får sin näring ifrån vad vi äter och dricker. Vi blir vad vi stoppar i oss. Likaså med vår huds olika lager. Näringsupptaget sker i våra tarmar och hamnar sedan i vårt blodomlopp som sedan försörjer alla våra celler med byggstenar både förebyggande och reparerande av skadade och åldrande celler.

Vill vi att vår hud skall ha någon nytta av kollagenet som vi köper måste det därför intas oralt som pulver förslagsvis uppblandat i någon vätska.

Kirurgfri skönhetsoperation?

Världen över är skönhetsoperationer och insprutande av botox en marknad som omsätter miljarder dollar varje år. Det verkar inte finnas några begränsningar för vad konsumenter är villiga att lägga på löften om ett mer ungdomligt utseende.

Skönhetskirurgi och Botox gör självklart skillnad men till en mycket hög kostnad och eventuella risker och biverkningar pratar man tyst om. Dessa ingrepp eller behandlingar är också något man hela tiden måste upprepa för att bibehålla effekten.

En daglig dos av kollagen kan till bråkdelen av priset på dessa skönhetsbehandlingar uppvisa samma effekt vad gäller minskade synliga rynkor.

I den tyska forskningsstudien påvisade man 20 procentig reducering av åldersrynkor.

Man behöver inte heller riskera några biverkningar eller negativa effekter.

Kollagen hjälper även män att se yngre ut!

Bara för att man är man behöver man inte se ut som man just kom hem från en världsomsegling runt jorden eller bestigit Mount Everest. Fler män lägger vikt vid att ha ungdomlig utseende.

Kollagen gör underverk även på det manliga mer väderbitna ansiktet.

  • Genom att tillsätta kollagen i kosten kan kroppen sätta igång hudföryngrande processer inifrån. Produkten ger därmed huden ökad elasticitet och har en märkbart utjämnande effekt. Ett lysande sätt att ta din hudvårdsrutin till nästa nivå.
  • Det har visat sig vara en stor fördel att ge huden kollagentillskott genom just kosten, istället för mer klassiska metoder som anti age-krämer och injektioner. Detta på grund av att hela kroppen boostas med de viktiga byggstenarna som behövs för att stödja hudens spänst och elasticitet. Resultatet blir både synligare och mer naturligt eftersom flera problemområden behandlas – samtidigt.