Är ditt mål att kunna vara 100 % frisk 365 dagar varje år resten av ditt liv?

Hur kommer vi dit?

  • Det finns egentligen bara en väg och det är att förebygga sjukdomar innan de gör oss sjuka.
  • På cellnivå krävs rätt byggstenar i form av proteiner, fetter, kolhydrater, vitaminer, mineraler och sist men inte minst goda tarmbakterier.
  • På mental nivå krävs optimal energi i form av en positiv livsvilja.

Vi borde lära oss av den tusenåriga kinesiska läkekonsten som har filosofi att förebygga sjukdomar. De gamla kinesiska läkarna fick betalt när de höll sina patienter friska. Om de blev sjuka, fick de fortfarande arbeta och behandla, men de fick inte betalt.

I vårt västerländska samhälle gör vi tvärtom, vi väntar tills vi blir sjuka innan vi söker hjälp och vård. Då kan det ibland vara försent eller i varje fall att det tar längre tid innan vi blir friska igen.

Friskvård istället för sjukvård. Hälsohus istället för sjukhus.

Denna filosofi gäller även kollagen. Det är bättre att komplettera vår kost med tillräckligt mängd kollagen varje dag så minimerar vi följder som åldrandet har på våra kroppar.

5 – 10 gram kollagen varje dag gör underverk vad gäller vår hud, hår och naglar. Leder, brosk och ryggrad behåller sin rörlighet långt upp i ålderdomen.

Det bästa är att börja redan i 25 – 30 årsåldern med kollagen men det är aldrig försent utan alla åldrar kommer uppleva en bättre hälsa och mer ungdomligt utseende.