Min berättelse

DSC_0097-007

Våren 2013 hade jag ingen aning om vad kollagen/collagen vad för något. Jag fick då ett tips från en hälsokostbutik om att pröva kollagen/collagen som en möjlig lösning på mina knäproblem. Vem är då jag? Jag heter Göran Andreasson och är en kille från Göteborg som hunnit fylla 50 år och under dessa år levt ett aktivt liv med smak för extremsporter som offpist-skidåkning, klättring, forskajak men även vanligare sporter som badminton, golf och cykling. Mitt dagliga arbete på Green Cargo som växlare innefattar också mycket fysisk rörelse. Mina problem började hösten 2010 då jag fick problem med ena knäet. Läkaren gav mig då diagnosen meniskskada och utslitet brosk.

LÄS MER

Vad är kollagen?

Kollagen är ett protein, det kallas ibland för kroppens lim. Kollagen är det huvudsakliga proteinet i människokroppens bindväv, senor, ligament, ben, brosk och hud. Kollagen utgör ca 30 – 35 % av hela kroppen, och mer än 75 % av huden består av kollagen. Kollagenprotein kommer oftast från animaliska eller marina källor och görs tillgänglig som ”hydrolyserat kollagen”. Hydrolyserat kollagen betyder helt enkelt att kollagenproteinet har enzymatiskt eller kemiskt behandlats för att göra det mer lättsmält och lättare skall absorberas av kroppen.

LÄS MER

En gömd hemlighet?

Mirakelkrämer och antirynk-produkter innehållande kollagen har sålts under de sista 10 åren till skyhöga priser och många människor världen över hoppas att kollagen är mirakelmedlet som skall ge oss ett yngre utseende och en bättre hälsa Är det ett magiskt undermedel som kan göra oss yngre och friskare?

LÄS MER

Huden

dermis

Kollagen är det protein som finns mest av i människokroppen. Den vanligaste typen är kollagen I som finns i hud, skelett, senor och leder. När kroppen är i sina ungdomsår har vi ca 75 % kollagen i vår hud.

LÄS MER

Naglar

händer bild

Starkare och vackrare naglar
För många kvinnor är välskötta naglar en oskiljaktig del av ett attraktivt utseende. Men många kvinnor lider av sköra eller flisade naglar. Kollagen kan hjälpa till att förbättra tillväxten och hälsan hos naglarna.

LÄS MER

Celluliter

index

Cirka 85% av den kvinnliga vuxna befolkningen påverkas av celluliter (hudens apelsinskalsutseende). Cellulit är en skönhetsaspekt, inte en sjukdom, men många kvinnor lider av detta skönhetsfel. Tillskott av kollagen kan bidra till att minska celluliter.

LÄS MER

Leder, brosk, senor och skelett

Ont-i-kna-stor

Friska muskler, leder, benstomme, brosk, senor, ligament är beroende av kollagen. Kollagen är nödvändigt för att både bibehålla brosk och bygga upp fungerande brosk i vår kropp.
Kollagen kan göra underverk för slitna leder, smärtande knän och onda ryggar.

LÄS MER

Läckande tarm

läckande-tarm-3

Läckande tarm syndrom är ett tillstånd som tillåter skadliga toxiner att passera genom utvidgade porer i matsmältningssystemet. De toxinerna går sedan in i blodet.

Läckande tarm syndrom kan leda till ett antal andra allvarliga hälsotillstånd, inklusive kronisk inflammation, matsmältningsbesvär, matintolerans, hudutslag och autoimmun sjukdom.

LÄS MER

Optimal hälsa

yoga

Lite info kring vilken mängd kollagen vi behöver för att uppnå optimal hälsa.
Min rekommendation och de studier som är gjorda på kollagen är att 5 gram om dagen är det minsta vi behöver. Det bästa är om man kan hålla sig till en daglig dos av 10 gram om dagen. Speciellt om man lider av någon bristsjukdom som Artros och meniskskador eller utslitet brosk.

LÄS MER